Internationaal Europees testament in Frankrijk

Uw Nederlandse testament in Frankrijk, of uw Franse testament, kan vervelende gevolgen hebben. Ieder (Europees) land heeft zo namelijk eigen wettelijk erfrecht, maar vaak bijt het elkaar. U wilt natuurlijk vervelende kwesties bij de afwikkeling van de erfenis in Frankrijk voorkomen. En u wilt uiteraard zo min mogelijk afdragen aan de fiscus. Frankrijknotaris helpt u graag. Goed om te weten: een ‘standaard’ testament met een rechtskeuze voor Nederlands recht is meestal onvoldoende!

 

Met de komst van het nieuwe Europese erfrecht is de afwikkeling van de nalatenschap wat eenvoudiger geworden en mogelijk ook fiscaal vriendelijker. Maar uw testament moet hierop wel zijn afgestemd!

06

Kwaliteit van uw testament:

Enkele voorbeelden waarin het Nederlands- en het Frans erfrecht met elkaar bijten:

  • Hoe is uw testament afgestemd op de koopovereenkomst van uw woning of onderneming? Om problemen voor uw erfgenamen te voorkomen moet het wel kloppen met elkaar…Toch?
  • Woont u samen? Heeft u een samenlevingsovereenkomst? Bent u getrouwd en zo ja met welke voorwaarden?
  • Wie regelt uw erfenis en hoe heeft u dat geregeld?
  • Erven uw (stief)kinderen?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen van uw testament?
  • enz. enz.

Het vastleggen van zaken vergt een gedegen kwalitatief Op Maat advies, want de mogelijkheden zijn divers.

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Bent u al Frankrijk-proof?

Voor al uw vraagstukken die het Franse familierecht raken, staat Frankrijknotaris u graag terzijde. Samen zorgen we ervoor dat u Frankrijk-proof wordt en blijft.

Ik help u graag!

Monique Rombouts
mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!