skip to Main Content
  Onderdeel van van Gogh notarissen & adviseurs

Levenstestament

Frankrijk: andere taal, andere cultuur, andere wetten

Ongeluk, beroerte, dementie, op (wereld)reis?

Een Levenstestament is een document waarin u maatregelen neemt voor het geval er tijdens uw leven iets gebeurt waardoor uzelf niet meer in staat bent om uw eigen zaken te regelen. Dit kan ook voor uw belangen in Frankrijk! 

Denk aan een ongeluk, beroerte of dementie. Situaties waarin u geen greep meer hebt op belangrijke zaken als uw vermogen, uw huis, uw bedrijf of de manier waarop u medisch behandeld wilt worden. Met een levenstestament bent u hierop voorbereid.

In deze notariële akte kunt u via volmachten uw wensen op allerlei gebieden regelen: privé en zakelijk. Ook voor zaken in Frankrijk.

Door het opmaken van een levenstestament voorkom je dat niet bijvoorbeeld je partner of je kinderen, maar een door de Rechtbank aangesteld (vreemd) persoon beslissingen voor jou gaat nemen. Je familie heeft het dan niet meer zelf in de hand.

Het mooie van een levenstestament is dat deze in een notariële akte is vastgelegd en daardoor niet door derden opzij kan worden gezet of kan worden tegengesproken.

Zie ook

Bekijk ook onze brochures
Lees het allemaal in onze brochures. Vragen? Een vrijblijvend gesprek kost niets!

“Nooit geweten dat er zoveel addertjes onder het Franse gras zitten als je een huis koopt in Frankrijk.”

"Monique Rombouts was zo vriendelijk mij te adviseren omtrent een Frans handgeschreven testament. Het contact verliep plezierig. Haar advies was kort, duidelijk, terzake en deskundig.”

Theodora Besse

"De notaris heb ik ervaren als zeer toegankelijk, inlevend, oplossingsgericht. Ze gaf mij direct een betrouwbaar gevoel."  

Jurgen van Zanten

https://www.youtube.com/watch?v=p2khxkagwuM

Waarom Frankrijknotaris.nl?

Specialisme in zowel het Nederlandse als het Franse erfrecht. Wij spreken de (juridische) Franse taal en begrijpen hun cultuur, zodat we daar goed op kunnen inspelen. Doordachte Europese testamenten en ruime ervaring in het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal Netwerk

Internationaal netwerk

Een breed netwerk van notarissen, belastingdienst, belastingadviseurs, advocatuur, verzekeringsmaatschappijen, nutsbedrijven.

Kostenbesparing

Kostenbesparing

Alles onder 1 dak. Eén aanspreekpunt: geen diverse adviseurs en/of meerdere notarissen. Eigen beëdigd tolk.

Een Echte Partner

Een echte partner

Kennis van zaken, toegankelijk,
Jip & Janneketaal, duidelijkheid.
De ontzorging brengt gemak en rust.

Gerelateerde artikelen

Bekijk het laatste nieuws en onze columns

error: Content is protected !!
Back To Top