Levenstestament in Frankrijk

Ongeluk, beroerte, dementie, op (wereld)reis?

In een levenstestament legt u maatregelen vast voor als er tijdens uw leven iets gebeurt, waardoor u niet meer in staat bent om uw eigen zaken te regelen. Dit kan ook voor uw belangen in Frankrijk! Denk aan een ongeluk, beroerte of dementie. Situaties waarin u geen greep meer hebt op belangrijke zaken, zoals uw vermogen, huis, bedrijf of de manier waarop u medisch behandeld wilt worden. Met een levenstestament bent u hierop voorbereid. Ook als u in Frankrijk leeft.

Notariële akte, ook voor zaken in Frankrijk

In deze notariële akte kunt u via volmachten uw wensen op allerlei gebieden regelen: privé en zakelijk. Ook voor zaken in Frankrijk. Het opmaken van een levenstestament voorkomt dat niet uw partner of kinderen, maar een door de Rechtbank aangesteld (vreemd) persoon beslissingen voor u gaat nemen. Uw familie heeft het dan niet meer zelf in de hand.

Het mooie van een levenstestament is dat deze in een notariële akte is vastgelegd. Het kan daardoor niet door derden opzij worden gezet of tegengesproken.

De afwikkeling van een nalatenschap met een tweede woning in Frankrijk

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Bent u al Frankrijk-proof?

Voor al uw vraagstukken die het Franse familierecht raken, staat Frankrijknotaris u graag terzijde. Samen zorgen we ervoor dat u Frankrijk-proof wordt en blijft.

Ik help u graag!

Monique Rombouts
mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!