Een huis in Frankrijk kopen, verkopen of bezitten

Een huis kopen, verkopen of bezitten in Frankrijk

Velen dromen ervan: een huis in Frankrijk. Maar zorg er wel voor dat u goed op de hoogte bent van alle wetten en regels waarmee u te maken krijgt. Bijvoorbeeld: wie of op welke naam (of namen) koopt u juridisch? Dit is belangrijk om bij stil te staan als u een huis bezit of wilt in Frankrijk.

Uw onroerend goed in Frankrijk

Het is belangrijk om uw zaken rondom Frans onroerend goed op orde te hebben, vooral in het geval van een (echt)scheiding of voor uw erfgenamen, als zij uw nalatenschap afwikkelen. Is er niet goed nagedacht over alle regels rondom onroerend goed in Frankrijk, dan kan dat vervelende of teleurstellende gevolgen hebben.

Regel ook in uw testament aan wie u uw huis nalaat en op welke wijze. Zaken waar u misschien vooraf niet graag bij stil wilt staan, maar die wel relevant zijn om juridische problemen in Frankrijk te voorkomen.

Frankrijknotaris.nl

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Ik help u graag!

Monique Rombouts
mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!