Samenlevingsovereenkomst in Frankrijk

Samenwonen in Frankrijk: voorkom dat u teveel betaalt!

Een Nederlands samenlevingscontract heeft in Frankrijk niet dezelfde uitwerking als in Nederland. Het voldoet niet aan de vereisten voor een algehele vrijstelling van successierecht in Frankrijk. Dit kan betekenen dat het hoge tarief van toepassing is bij overlijden. Over de alternatieven om voor samenwoners toch de algehele vrijstelling te krijgen, adviseren wij u graag.

Frankrijknotaris bekijkt vanuit uw optiek uw situatie. Wij geven aan wat er wettelijk mogelijk is en samen komen we tot een regeling die bij u past.

Van Gogh notarissen & adviseurs bekijkt vanuit uw optiek uw situatie, geeft aan wat wettelijk mogelijk is en komt zo samen met u tot een regeling die bij u past.

Hoe stel je Franse successierechten veilig?

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Bent u al Frankrijk-proof?

Voor al uw vraagstukken die het Franse familierecht raken, staat Frankrijknotaris u graag terzijde. Samen zorgen we ervoor dat u Frankrijk-proof wordt en blijft.

Ik help u graag!

Monique Rombouts
mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!