Partnerschap in Frankrijk

Franse partner? Franse bezittingen? Weet wat u moet regelen!

Bent u voor 2018 getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan regelt de Nederlandse wet automatisch dat alle bezittingen en schulden gezamenlijk zijn. Wilt u dit niet? Dan moet u dit vastleggen in huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden. Er is geen inhoudelijk verschil tussen beide voorwaarden.

Voorkom juridische misère in Frankrijk

Goede afspraken vooraf voorkomen veel misère en andere onbedoelde gevolgen als het mis mocht gaan. Partners hebben best wel ideeën over wat aan wie toekomt, maar bij ruzie blijken die ideeën vaak niet meer met elkaar te sporen. Juist daarom is het belangrijk dat vooraf ten overstaan van de notaris de werkelijke bedoelingen van de partners zorgvuldig in kaart worden gebracht. Zeker als u bezittingen in Frankrijk of emigratieplannen heeft, is het van groot belang dat uw Nederlandse voorwaarden in Frankrijk goed werken!

Een Frans testament voor 95 euro kan een kostbare zaak worden!

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Bent u al Frankrijk-proof?

Voor al uw vraagstukken die het Franse familierecht raken, staat Frankrijknotaris u graag terzijde. Samen zorgen we ervoor dat u Frankrijk-proof wordt en blijft.

Ik help u graag!

Monique Rombouts
mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!