Frans erfrecht & uw testament

Wel of geen testament? Zorg ervoor dat het Frankrijk-proof is!

Ieder land, dus ook Frankrijk, heeft eigen wettelijk erfrecht. Met een standaard Nederlands testament kunt u in Frankrijk te maken krijgen met onaangename verrassingen. Als u die wilt voorkomen en zo min mogelijk wilt afdragen aan de fiscus, staat Frankrijknotaris u terzijde. Met het in 2015 in werking getreden Europese erfrecht is de afwikkeling van een nalatenschap gemakkelijker geworden en wellicht ook fiscaal vriendelijker. Mits uw testament hierop afgestemd en Frankrijk-proof is!

Frans testament vs. Nederlands testament

Onderstaand enkele voorbeelden, waarop het Nederlandse en Franse erfrecht van elkaar verschillen:

  • Afstemming van het testament op de koopovereenkomst van uw woning of onderneming
  • Samenlevingsovereenkomst en huwelijkse voorwaarden
  • Het regelen van de erfenis en de wijze waarop de afwikkeling plaatsvindt
  • (Stief)kinderen die erven
  • Fiscale gevolgen van uw testament
 

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Bent u al Frankrijk-proof?

Voor al uw vraagstukken die het Franse familierecht raken, staat Frankrijknotaris u graag terzijde. Samen zorgen we ervoor dat u Frankrijk-proof wordt en blijft.

Ik help u graag!

Monique Rombouts
mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!
Wordt teruggebeld door Frankrijknotaris.nl

Bel mij terug

Wilt u door een van onze medewerkers gebeld worden? Vul dan onderstaand formulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.