Europese verklaring van erfrecht

Frans en Nederlands erfrecht, dat bijt elkaar

 
 

Het Nederlandse en Franse erfrecht bijten elkaar, maar gelukkig is sinds 2015 het Europese erfrecht van toepassing. Dat kan een aantal voordelen met zich meebrengen.

 

Europese Verklaring van Erfrecht

Het is belangrijk dat u een Europese Verklaring van Erfrecht laat opstellen. Dit kan door een Nederlandse notaris die de verklaring ook laat vertalen in het Frans. Met uw verklaring kan uw gehele nalatenschap, inclusief uw huis in Frankrijk, worden afgewikkeld. U kunt dit zelf doen of laten verzorgen door een gespecialiseerde Nederlandse notaris, zoals Frankrijknotaris. In principe heeft u dan geen Franse notaris meer nodig. Wel zo handig!

 

Europees testament

Heeft u al een internationaal Europees testament? Bij Frankrijknotaris regelt u alles heel handig onder één dak.

 
Europese verklaring van erfrecht​

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Bent u al Frankrijk-proof?

Voor al uw vraagstukken die het Franse familierecht raken, staat Frankrijknotaris u graag terzijde. Samen zorgen we ervoor dat u Frankrijk-proof wordt en blijft.

Ik help u graag!

mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!