skip to Main Content
  Onderdeel van van Gogh notarissen & adviseurs

Verdeling Franse woning bij scheiding

Frankrijk: andere taal, andere cultuur, andere wetten

de wijze waarop is de uitdaging !

Vanwege een (echt)scheiding wordt de verdeling van de woning in Nederland naar Nederlands recht geregeld, maar voor de woning in Frankrijk gelden aparte (Franse) regels. Daarnaast kan een speciale heffing in Frankrijk verschuldigd zijn, het zogenaamde droit de partage, dat is vastgesteld op 2,5{fe68627faca56b1ae25c0b1da4cb5712d1aaea060c65751b4b80789fe4f5bcbb}.

In een (echt)scheidingsconvenant leg u de afspraken vast over alimentatie, de verdeling van de bezittingen en pensioenen, omgangsvormen (social)media en alles omtrent de kinderen. Daarnaast is het van belang dat u in het convenant een regeling opneemt voor de woning in Frankrijk.

Heeft u begeleiding en hulp nodig bij de afwikkeling van uw scheiding? Ook voor uw belangen in Frankrijk?  Dan nodigen wij u graag uit om contact met onze Frankrijknotaris of mediator op te nemen.

“Nooit geweten dat er zoveel addertjes onder het Franse gras zitten als je een huis koopt in Frankrijk.”

"Monique Rombouts was zo vriendelijk mij te adviseren omtrent een Frans handgeschreven testament. Het contact verliep plezierig. Haar advies was kort, duidelijk, terzake en deskundig.”

Theodora Besse

"De notaris heb ik ervaren als zeer toegankelijk, inlevend, oplossingsgericht. Ze gaf mij direct een betrouwbaar gevoel."  

Jurgen van Zanten

https://www.youtube.com/watch?v=p2khxkagwuM

Waarom Frankrijknotaris.nl?

Specialisme in zowel het Nederlandse als het Franse erfrecht. Wij spreken de (juridische) Franse taal en begrijpen hun cultuur, zodat we daar goed op kunnen inspelen. Doordachte Europese testamenten en ruime ervaring in het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal Netwerk

Internationaal netwerk

Een breed netwerk van notarissen, belastingdienst, belastingadviseurs, advocatuur, verzekeringsmaatschappijen, nutsbedrijven.

Kostenbesparing

Kostenbesparing

Alles onder 1 dak. Eén aanspreekpunt: geen diverse adviseurs en/of meerdere notarissen. Eigen beëdigd tolk.

Een Echte Partner

Een echte partner

Kennis van zaken, toegankelijk,
Jip & Janneketaal, duidelijkheid.
De ontzorging brengt gemak en rust.

Gerelateerde artikelen

Bekijk het laatste nieuws en onze columns

error: Content is protected !!
Back To Top