Verdeling Franse woning bij scheiding

De verdeling van een woning in Frankrijk

Vanwege een (echt)scheiding wordt de verdeling van de woning in Nederland naar Nederlands recht geregeld. Voor uw woning in Frankrijk gelden aparte (Franse) regels. Daarnaast kan een speciale heffing in Frankrijk verschuldigd zijn, het zogenaamde droit de partage, dat is vastgesteld op 2,5%.

Uw (echt)scheidingsconvenant in Frankrijk

In een (echt)scheidingsconvenant leg u de afspraken vast over alimentatie, de verdeling van de bezittingen en pensioenen, omgangsvormen (social) media en alles omtrent de kinderen. Daarnaast is het van belang dat u in het convenant een regeling opneemt voor uw woning in Frankrijk. Heeft u begeleiding en hulp hierbij nodig? Wij verwijzen u naar een mediator en/of jurist die hierin gespecialiseerd is.

Voor de uitvoering van de verdeling van uw woning in Frankrijk kunnen wij u wellicht van dienst zijn. Er moet dan wel een convenant / vaststellingsovereenkomst of beschikking van een rechtbank aan ten grondslag liggen.

Een huis in Frankrijk van generatie op generatie…. of toch niet?

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Bent u al Frankrijk-proof?

Voor al uw vraagstukken die het Franse familierecht raken, staat Frankrijknotaris u graag terzijde. Samen zorgen we ervoor dat u Frankrijk-proof wordt en blijft.

Ik help u graag!

Monique Rombouts
mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!