Huwelijkse voorwaarden in Frankrijk

Voldoen uw huwelijkse voorwaarden ook in Frankrijk?

Sluit u voor het trouwen geen huwelijkse voorwaarden, dan trouwt u in Nederland in gemeenschap van goederen. In het kort gezegd wordt dan alles gemeenschappelijk. De vraag is over ze ook werken in Frankrijk. Daar kunnen we u mee helpen! Er zijn veel situaties waarin het verstandig kan zijn om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Bijvoorbeeld:

  • grote financiële ongelijkheid tussen partners
  • schulden van één van de aanstaande echtgenoten
  • wens van echtgenoten om financieel onafhankelijk te blijven
  • zakelijke risico’s van (één van) de echtgenoten
  • bescherming familievermogen (erfenissen en schenkingen)
  • bescherming rechten van kinderen uit eerder huwelijk
  • belangen in het buitenland (Frankrijk)
  • enz.
 
Een vergeten scheiding

Werkt het ook in Frankrijk?

Er zijn allerlei soorten huwelijkse voorwaarden. Het aardige van huwelijkse voorwaarden is dat u alles precies kunt regelen, zoals u het wilt hebben en niet vast zit aan een wettelijk standaardsysteem. Voor het wettelijk bekrachtigen van de huwelijkse voorwaarden heeft u een notaris nodig.

Wilt u weten of uw Nederlandse huwelijkse voorwaarden ook rechtsgeldig zijn in Frankrijk? Frankrijknotaris weet het antwoord!


Meer weten? Een vrijblijvende kennismaking kost niets!

Waarom kiest u voor Frankrijknotaris.nl?

Wonen, werken, leven en ondernemen in Frankrijk, c’est fantastique! Maar alleen als u uw Franse zaakjes goed regelt. Franknotaris is gespecialiseerd in zowel Nederlandse als Franse familierecht en erfrecht. Zeker zo belangrijk: we spreken de Franse taal en begrijpen de Franse cultuur. Dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn we goed thuis in Europese testamenten en hebben we veel ervaring met het afwikkelen van internationale erfenissen.

Internationaal netwerk

U heeft via Frankrijknotaris toegang tot een waardevol netwerk van notarissen, fiscale en juridische adviseurs, de belastingdienst, verzekeraars en nutsbedrijven.

Kosten besparen

U heeft via Frankrijknotaris één aanspreekpunt voor al uw Franse zaken en kunt gebruikmaken van onze eigen beëdigde tolk. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Uw partner in Frankrijk

Frankrijknotaris ontzorgt u van A tot Z dankzij onze lange ervaring en specialistische kennis van zaken. We spreken Frans én uw taal en maken het u gemakkelijk.

Bent u al Frankrijk-proof?

Voor al uw vraagstukken die het Franse familierecht raken, staat Frankrijknotaris u graag terzijde. Samen zorgen we ervoor dat u Frankrijk-proof wordt en blijft.

Ik help u graag!

Monique Rombouts
mr. M.A.W. (Monique) Rombouts Notaris | Frankrijkspecialist
error: Content is protected !!
Wordt teruggebeld door Frankrijknotaris.nl

Bel mij terug

Wilt u door een van onze medewerkers gebeld worden? Vul dan onderstaand formulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.